Prosty i szybki sposób na ucieczkę przed smażoną rybą ;)
Składniki:
- 1/2 kg białej ryby, użyliśmy dorsza
 - 4 łyżki musztardy dijon
 - 4 łyżki soku z cytryny
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - sól
 - pieprz
 - natka do posypania
 
Podzielcie rybę na porcje, posólcie i popieprzcie. Na dno naczynia żaroodpornego wylejcie oliwę, sok z cytryny i musztardę, wymieszajcie i rozprowadźcie równo. Wyłóżcie na sos rybę, którą następnie delikatnie obtoczcie w sosie. Wstawcie do pieca rozgrzanego do 180'C na 15-20 minut. Posypcie pokrojoną natką pietruszki, podawajcie z ryżem. Smacznego!
Piękny talerz..... smakowita rybka owszem też :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy, pozdrawiamy! :)
UsuńGenialny przepis! Ja połączyłam w sosie musztardę Dijon z Francuską (obie Kamisa) - wyszło ostro i przepysznie.
OdpowiedzUsuń