piątek, 24 stycznia 2014

curry z krewetkami


Curry w wersji z krewetkami.

Składniki na 4 porcje:
  • 1 puszka mleka kokosowego,
  • 600 g krewetek,
  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry,
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w ok. centymetrowej szerokości paski,
  • 1 szklanka groszku (mrożony),
  • 1 cienko pokrojona cebula,
  • 2 łyżeczki brązowego cukru,
  • 1 łyżka sosu rybnego,
  • 1 łyżka soku z limonki,
  • posiekany koperek do posypania
Zagotujcie na średnim ogniu 100 ml mleka, dodajcie pastę curry i dobrze wymieszajcie. Dodajcie paprykę, cebulę i groszek. Podsmażcie wszystko przez ok. 5 minut. Często mieszajcie. Dodajcie resztę mlekacukier i krewetki. Gotujcie, aż krewetki będą gotowe (3-5 minut). Dodajcie sos rybny i sok z limonki, gotujcie jeszcze przez chwilę. 
Możecie podać z ryżem. Posypcie posiekanym koperkiem. 
Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz