sobota, 16 czerwca 2012

sałatka z roszponką, truskawkami i orzechami laskowymi




Sezon na truskawki w pełni...

potrzebujecie:

  • garść liści roszponki
  • kilka pokrojonych truskawek
  • garstkę orzechów laskowych
  • pół czerwonej, małej cebuli pokrojonej w pióra


dressing:

  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego (dałam jabłkowy)
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz do smaku


Mieszacie w misce wszystkie składniki, polewacie dressingiem. Gotowe :) Smacznego!




2 komentarze:

  1. Zawsze się takiej bałam. Sałata z truskawkami, wygląda ładnie ale nie mogłam sobie tego wyobrazić. Musze w końcu się przełamać bo wszyscy się zachwycają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. równie dobrze (a może nawet i lepiej)da radę:
    szpinak w liściach (czyli świeży)
    pomidory koktajlowe
    truskawki

    no i dressing (na totalnym leniu):
    ocet balsamiczny
    cukier brązowy
    oliwa z oliwek

    OdpowiedzUsuń