Przynajmniej w dni wolne staramy się bardziej celebrować śniadania, poświęcamy im więcej czasu i serca, do czego Was również zachęcamy :)
Składniki: (dla 2 osób)
- 12 szt. pomidorków typu cherry
 - 2 bułki
 - 2 jajka
 - 80-100 g sera gorgonzola
 - oliwa (użyliśmy tymiankowej, która została nam po gotowaniu zupy czosnkowej)
 - sól
 - pieprz
 - 2 łyżki octu
 - natka pietruszki
 
Do rozgrzanego piekarnika do 180'C wstawcie na żaroodpornym naczyniu skropione oliwą pomidorki. Pieczcie je ok 20 minut. Odstawcie do ostygnięcia. Do piekarnika włóżcie przecięte na pół bułki, na 3-5 minut, aż staną się kruche. W rondlu zagotujcie wodę, dodajcie ocet i wbijcie delikatnie jajka. Gotujcie ok. 2-3 minut. Do bułki włóżcie upieczone pomidorki, posypcie serem i wyłóżcie jajko. Posólcie, popieprzcie i posypcie natką. Smacznego!
Piękny widelec.
OdpowiedzUsuńOd prababci Rozalii. Dziękujemy :)
Usuńboskie jutro robię na śniadanko mniam
OdpowiedzUsuńPolecamy! :)
UsuńThis looks absolutely perfect for my breakfast tomorrow! Thank you for sharing!
OdpowiedzUsuń