poniedziałek, 28 kwietnia 2014

makaron z pastą z awokado i bazylii


Kolejny bardzo szybki i pyszny przepis na makaron.

Składniki:
  • 250 g Waszego ulubionego makaronu
  • 1/2 awokado, rozgniecionego widelcem bądź praską
  • 1 ząbek czosnku, wyciśniętego
  • garść bazylii, posiekanej
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • parmezan
Makaron ugotujcie wg przepisu na opakowaniu. Na głęboką patelnię wlejcie oliwę, rozgrzejcie na średnim ogniu, wrzućcie bazylię i czosnek, chwilę smażcie, następnie dodajcie awokado, sól, pieprz i odrobinę wody, żeby sos nie był tak gęsty i dobrze połączył się z makaronem. Dodajcie ugotowany makaron, wymieszajcie, wyłóżcie na talerze, posypcie startym parmezanem i bazylią. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz