środa, 27 listopada 2013

cytrynowe ciasteczka z cukinią


I tym sposobem ciastka nie wydają się być już takie niezdrowe :)

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki startej skórki z cytryny
  • 1 szklanka startej na grubej tarce cukinii


Rozgrzejcie piekarnik do 180'C. Mąkę połączcie z proszkiem do pieczenia i solą. Masło utrzyjcie z cukrem, dodajcie jajko i skórkę cytrynową, dodajcie cukinię i jeszcze chwilę miksujcie. Dodajcie mąkę z proszkiem, utrzyjcie drewnianą kulą. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia, nakładajcie po 1 łyżeczce ciasta. Pieczcie ok. 15-20 minut, aż ciastka się zrumienią. Smacznego!





3 komentarze: