piątek, 28 sierpnia 2015

krewetki z grilla


Lato na talerzu!

Składniki:
  • 20-25 szt. krewetek, obranych
  • 1/4 szklanka oliwy
  • 1/4 szklanki posiekanej pietruszki bądź kolendry
  • 1 łyżka skórki startej z cytryny
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • sól, pieprz
  • limonka, do skropienia


Połączcie ze sobą oliwę, natkę, czosnek, skórkę z cytryny, chili, sól i pieprz, zanurzcie w gotowej marynacie krewetki, odstawcie na chwilę. Nabijcie krewetki na patyczki do grillowania. Smażcie na rozgrzanym grillu przez ok 5-6 minut, obracając, aż krewetki będą różowe i podpieczone. Skropcie limonką. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz