środa, 9 października 2013

carpaccio z brązowych pieczarek


Świetna i szybka przystawka podpatrzona u łakomych Włochów :)

Składniki:

  • 300 g świeżych brązowych pieczarek 
  • 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku


Pieczarki umyjcie, osuszcie i pokrójcie w cienkie plastry. Ułóżcie na talerzu, polejcie oliwą, sokiem z cytryny, doprawcie solą i pieprzem. Posypcie szczypiorkiem. Smacznego!



6 komentarzy:

  1. Popatrz, popatrz, nawet żem nie wiedziała, że za PRLu, w Polsce, się włoskim żarciem zajadałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój stary by mnie z domu wywalił za takie coś :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proponujemy zatem zjeść po kryjomu :)

      Usuń