sobota, 18 maja 2013

grzanki z jajkiem sadzonym i szparagami


Wiadomo nie od dziś, że szparagi bardzo lubią się z jajami :)
Dla złamania smaków dodaliśmy odrobinę musztardy na grzankę. Śniadanie mistrzów!

Składniki:

  • 4 kromki chleba, jaki lubicie
  • odrobina musztardy
  • 4 jajka
  • kilka szparagów
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz cytrynowy



Jajka usmażcie na patelni. Szparagi umyjcie, urwijcie zdrewniałe końcówki, pokrójcie na kawałki. Wrzućcie do wrzątku z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Ugotujcie al'dente, 3-5 minut. Opieczcie chleb w tosterze, lub na suchej patelni. Posmarujcie cienko musztardą, ułóżcie jajko, szparagi, wszystko popieprzcie i posólcie. Smacznego!



2 komentarze:

  1. Jajka są, szparagi są, musztarda jest, więc dzięki Wam mam pomysł na jutrzejsze śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń