środa, 28 sierpnia 2019

kukurydziany chłodnik


Lato nie odpuszcza, na całe szczęście! Upały umilamy sobie chłodnikami, do czego i Was namawiamy!

Składniki: (4 porcje)
  • 4 kolby kukurydzy
  • 250 g żółtych pomidorków
  • 1 żółta papryka
  • 1 ogórek
  • natka pietruszki
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • pieprz 
  • sól
  • chili
Ostrym nożem odetnijcie ziarna kukurydzy od kolby, najlepiej zróbcie to w dużej misce unikniecie bałaganu w kuchni. Wrzućcie to blendera, zostawcie trochę kukurydzy do przybrania. Paprykę i ogórka pokrójcie w kostkę dodajcie do blendera również zostawiając odrobinę do przybrania. Dodajcie pomidory, oliwę przyprawcie solą i pieprzem i wszystko dobrze zmiksujcie. Odstawcie na kilka godzin do lodówki. Następnie przelejcie zupę do misek, udekorujcie warzywami, posiekaną pietruszką i chili. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz