Bób ląduje u nas codziennie w lodówce, a pomysły na jego wykorzystanie się nie kończą! Ostatnio wrzuciliśmy go do makaronu, do tego parmezan, kapka oliwy i siódme niebo w gębie gotowe!
Składniki:
- 200-250 g makaronu jaki lubicie, użyliśmy spaghetti
 - 1 szklanka bobu
 - 1/2 szklanki startego parmezanu + dodatkowo do podania
 - 2 łyżki masła
 - sól, pieprz
 - oliwa do podania
 - płatki chili (opcjonalnie)
 
Na głębokiej, rozgrzanej patelni, rozpuśćcie 1 łyżkę masła, dodajcie pieprz, chwilę smażcie, dodajcie wodę z gotowania makaronu i pozostałe masło. Dodajcie ugotowany makaron i parmezan, wymieszajcie do połączenia składników. Dodajcie bób, wymieszajcie. Wyłóżcie na talerze, posypcie pozostałym parmezanem i skropcie oliwą. Jeśli macie ochotę, dodajcie płatki chili. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz