środa, 19 lutego 2014

pappardelle z brukselką i suszonymi pomidorami


Makaron z kapustą? Dlaczego nie? :)

Składniki:
  • 250 g makaronu pappardelle
  • 300 g brukselki, umytej i przekrojonej na pół
  • 80 g suszonych pomidorów, posiekanych
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 150 ml śmietany 30%
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • garść uprażonych migdałów
Brukselkę obgotujcie w osolonej wodzie, 5-6 minut. Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzućcie pomidory i czosnek, podsmażcie chwilę, dodajcie obgotowaną brukselkę, posólcie i popieprzcie. Zalejcie wszystko bulionem. Kiedy wszystko się zagotuje, dodajcie śmietanę. Dodajcie ugotowany makaron, wymieszajcie wszystko. Wyłóżcie na talerze i posypcie uprażonymi migdałami. Smacznego!








7 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczne :) Nie łączyłam nigdy brukselki z pomidorami..ciekawa jestem efektu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecamy spróbować zatem :) Pozdrawiamy!

      Usuń
  2. Właśnie mi się sos redukuje, bo dałam zamiast śmietany jogurt naturalny... :) O rany jaka jestem głodna! Od rana myślałam o tym daniu, za jakieś 15 minut będzie gotowe. Dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wiem czy poprzedni komentarz się wgrał... :(

    Od rana myślałam o tym dniu! Za 15 minut będzie gotowe, sos się redukuje, bo dodałam jogurtu naturalnego. :) Dziękuję za ten przepis!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A dziękuję! :D

      Wyszło taaakie... No wyszło takie, że zjadłam wszystko sama... :) MEGA!

      Usuń
    2. Cieszy nas to bardzo! Pozdrawiamy :)

      Usuń