poniedziałek, 2 września 2013

makaron z kurkami i pomidorami


Sezon grzybowy rozpoczęty. Postanowiliśmy sprawdzić jakie sposoby na te pyszności z lasu mają Włosi :)
Przepis z "The Silver Spoon".

Składniki:

  • 200 g kurek, oczyszczonych i umytych
  • 1 puszka pomidorów, odsączonych
  • 250 g makaronu, my użyliśmy muszli
  • 1 ząbek czosnku (daliśmy 2 bo lubimy)
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz


Na patelni rozgrzejcie masło z oliwą, wrzućcie czosnek i kurki, smażcie ok. 5 minut mieszając. Dodajcie pomidory, posólcie i popieprzcie, przykryjcie, zmniejszcie ogień i duście ok. 20 minut. Ugotujcie makaron wg przepisu na opakowaniu. Dodajcie do sosu natkę a następnie makaron, wymieszajcie. Smacznego!



8 komentarzy:

  1. Super wygląda:)) Tego lata pokochałam kurki, do tej pory jakoś nie byłam do nich specjalnie przekonana, ale kilka świetnych przepisów zmieniło moje podejście:) Ostatnio wyszperałam u Cooki fantastyczny przepis na makaron z tymi grzybkami (lik pod moim nickiem, jakbyś chciała sprawdzić;)) natomiast na następny raz wpisuję w kalendarz Twój przepis:)

    Pozdrawiam serdecznie i keep up good workin' !!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy i życzymy jeszcze wielu wspaniałych przygód z kurkami :)

      Usuń
  2. Super przepis. Wczoraj zrobiłem. Wyszło super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co Włosi, to Włosi :) Nam też bardzo smakował, pozdrawiamy!

      Usuń