wtorek, 23 lipca 2013

makaron ze śmietaną, pomidorami i pesto (rigatoni panna, pesto e pomodoro)


No i jak tu nie kochać Włochów? Prosto, szybko i smacznie. Kolejne nasze odkrycie z "The Silver Spoon".

Składniki:

  • 150 ml śmietany 30%
  • 200 g świeżych pomidorów, cienko pokrojonych, bądź z puszki, odsączone
  • 2 łyżki domowego pesto, przepis TU
  • 250 g makaronu rigatoni
  • 20 g startego parmezanu



Makaron ugotujcie w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Do rondla o grubym dnie wlejcie śmietanę, dodajcie pomidory i gotujcie na średnim ogniu ok. 10 minut. Zdejmijcie garnek z ognia i dodajcie pesto, wymieszajcie. Wyłóżcie makaron na talerze, posypcie parmezanem i polejcie sosem. Wymieszajcie. Smacznego!



4 komentarze: