środa, 9 lipca 2014

carpaccio wołowe


Potrawa doskonale znana wszystkim wielbicielom wołowiny. My również do nich należymy, więc nie mogło jej tu zabraknąć. Postanowiliśmy jedynie zmienić sposób jej podania.

Składniki:

  • 300 - 400 g wołowiny, użyliśmy rostbefu
  • garść rukoli
  • 2 łyżki kaparów
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • parmezan
  • sól
  • pieprz


Wołowinę przemroźcie w zamrażarce przez ok. 1 godzinę. Rukolę obtoczcie w oliwie. Wołowinę pokrójcie w cienkie plastry i następnie rozbijcie lekko dłonią. Małe porcje rukoli zawińcie w plastry mięsa. Posólcie wszystko, popieprzcie, skropcie oliwą i octem balsamicznym. Wyłóżcie kapary i posypcie parmezanem. Świetnie smakuje z białym pieczywem. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz