piątek, 13 października 2017

tosty z kozim serem, rukolą i figami


Och! Jak my uwielbiamy figi! Sezon na nie krótki, więc pałaszujemy je praktycznie codziennie!

Składniki:
  • 100-120 g serka koziego, miękkiego, w temperaturze pokojowej
  • 50-60 g serka śmietankowego, typu Philadelphia, w temp. pokojowej
  • 1 łyżka miodu
  • 1/4 łyżeczki soli
do podania:
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka wody
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 6 grzanek, my użyliśmy chleba razowego
  • garść rukoli
  • 3-4 figi, pokrojone w plastry
  • sól, pieprz

Wymieszajcie ze sobą sery z miodem i solą. Na małej patelni, na średnim ogniu, podgrzejcie wodę z miodem i gałązkami rozmarynu, smażcie kilka minut, wyjmijcie rozmaryn.
Posmarujecie grzanki przygotowaną mieszanką serów, wyłóżcie rukolę, figi i skropcie to wszystko rozmarynowym miodem. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz