tag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post7489254197393230095..comments2023-12-30T09:38:25.530+01:00Comments on eintopf: pieczona pierś z indyka z sosem żurawinowymDanielhttp://www.blogger.com/profile/09637504747746193392noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-22585412598679698072018-01-02T09:30:45.789+01:002018-01-02T09:30:45.789+01:00Wszystko niestety zależy od piekarnika...w czasie ...Wszystko niestety zależy od piekarnika...w czasie pieczenia mięs zawsze najlepiej jest wspomagać się termometrem do mierzenia temperatury potraw, w przypadku piersi indyka ta powinna wynosić ok. 74'C. Pozdrawiamy!Justyna Hofhttps://www.blogger.com/profile/01291238805968790174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-54351420645549780352017-12-26T21:36:12.157+01:002017-12-26T21:36:12.157+01:00niestety, u nas godzina nie wystarczyła :( niestety, u nas godzina nie wystarczyła :( Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-794312834163629872017-12-19T19:11:53.898+01:002017-12-19T19:11:53.898+01:00Tak, pieczemy godzinę w 190'C, to nie za krótk...Tak, pieczemy godzinę w 190'C, to nie za krótko :) Gorącą pierś smarujemy sosem i podajemy. Smacznego!Justyna Hofhttps://www.blogger.com/profile/01291238805968790174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-33748432937382626182017-12-19T17:46:54.621+01:002017-12-19T17:46:54.621+01:00Rozumiem,że indyka pieczemy tylko godzinę ? A po p...Rozumiem,że indyka pieczemy tylko godzinę ? A po posmarowaniu glazurą już więcej nie dopiekamy? Czy godzina na 2 kg mięsa to nie jest zbyt krótko ?Kasiahttps://www.blogger.com/profile/17427167519359129419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-53224155553713580372016-03-25T18:25:16.173+01:002016-03-25T18:25:16.173+01:00Tak, spokojnie :) Smacznego! Też go robimy ;)Tak, spokojnie :) Smacznego! Też go robimy ;)Justyna Hofhttps://www.blogger.com/profile/01291238805968790174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-82073244687446992702016-03-24T22:42:02.106+01:002016-03-24T22:42:02.106+01:00Czy indyk moze pozostać dłużej w marynacie, na prz...Czy indyk moze pozostać dłużej w marynacie, na przykład dobę? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-66629881101333657772016-02-12T09:33:49.229+01:002016-02-12T09:33:49.229+01:00Odradzamy używanie suszonej, najlepsza jest świeża...Odradzamy używanie suszonej, najlepsza jest świeża, oczywiście ta mrożona się świetnie nada! Pozdrawiamy! :)Justyna Hofhttps://www.blogger.com/profile/01291238805968790174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7689531194071491137.post-56509822062621181462016-02-11T14:26:44.569+01:002016-02-11T14:26:44.569+01:00Hej, a co jesli nie mam swiezej zurawiny? Moze byc...Hej, a co jesli nie mam swiezej zurawiny? Moze byc suszona? Jesli tak to w jakiej ilosci? Bede wdzieczna za rade :)Anonymousnoreply@blogger.com