wtorek, 7 października 2014

paluszki z kurczakaka pieczone w parmezanie i czerwonej papryce


Świetne dla najmłodszych jak i dorosłych. Szybkie do wykonania.

Składniki:
  • 2 piersi z indyka, kurczaka, pokrojone w paski
  • mąka
  • 2 jajka, rozbełtane
  • 2 łyżeczki czerwonej papryki
  • garść startego parmezanu
  • garść bułki tartej
  • sól
  • pieprz
Rozgrzejcie piec do 220'C. Kawałki mięsa posólcie i popieprzcie. Bułkę tartą, paprykę i parmezan wymieszajcie na jednym talerzu. Obtoczcie mięso w mące, następnie w jajku i na końcu w mieszance bułki tartej, papryki i sera. Wyłóżcie na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczcie ok. 20-25 minut. Po 10 minutach obróćcie mięso na drugą stronę. Zjedzcie z czym lubicie, ryżem, puree z ziemniaków czy sałatką. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz