czwartek, 7 sierpnia 2014

grillowane, balsamiczne nóżki kurczaka


Sezon grillowy w pełni. Zapraszamy do wypróbowania smacznej i szybkiej w przygotowaniu marynaty do mięs.

Składniki:
  • 6 - 8  nóżek/pałek kurczaka
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
  • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty
  • 1/4 szklanki octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz

Połączcie ze sobą wszystkie składniki marynaty. Zanurzcie i obtoczcie w niej kurczaka. Odstawcie na 30 minut do lodówki. Smażcie na rozgrzanym grillu 20-25 minut, obracając kurczaka od czasu do czasu. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz