środa, 19 lutego 2014

Karnawałowe pyszności z Russell Hobbs - konkurs, wyniki I etapu

Znamy już wyniki konkursu Russell Hobbs Polska na karnawałowe dania! 
Zwycięzcą I etapu został Pan Przemysław Drwal i Jego mus pistacjowy z białą czekoladą! Wyróżnione zostały także prace: Pani Anety Wojciechowskiej (buraki nadziewane sałatką z gruszki), Pani Doroty Wójcik (sałatka tortellini bardzo kolorowe) oraz Pani Bernadety Jarnot-Maneckiej (kanapka z klopsikami i piwnym sosem). Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział w konkursie, a zwycięzcom GRATULUJEMY! Zwycięzcę i wyróżnione Panie prosimy o przesłanie na nasz adres mailowy Państwa adresów korespondencyjnych, na które zostaną wysłane nagroda główna I etapu konkursu (szatkownica Desire) oraz upominki marki Russell Hobbs, dziękujemy.
Przypominamy, że Pan Przemysław Drwal i Jego zwycięski przepis przechodzą do II etapu konkursu, gdzie będą walczyć o nagrodę główną: robot planetarny Desire, trzymamy kciuki!


Zwycięska praca I etapu, mus pistacjowy z białą czekoladą:



Wyróżnione prace:

buraki nadziewane sałatką z gruszki


sałatka tortellini bardzo kolorowe


kanapka z klopsikami i piwnym sosem


6 komentarzy:

  1. Przepis na tą sałatkę by się przydał :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę bardzo:
      Sałatka „Tortellini bardzo kolorowe”
      Wspaniała przekąska na karnawałowe przyjęcia. Jest lekko orzechowa w smaku, bez ciężkich sosów, a za razem syta i dająca dużo świeżej energii na długią karnawałową zabawę!
      SKŁADNIKI:
      Kolorowe tortellini – 250g
      Rukola – ok. 3 garści
      Pomidorki cherry (im mniejsze, tym lepiej) – 200g
      Ser cheddar – 100g
      Ziarno słonecznika – ok.40g
      Sól, pieprz
      Sos:
      (proporcje można zmieniac według uznania, tu tylko propozycja)
      Oliwa z oliwek – 5 łyżek
      Woda – 5 łyżek
      Olej sezamowy – 3 łyżki
      Ocet balsamiczny – 3 łyżki
      Miód – 2 łyżki
      Płatki chilli lub pół małej, czerwonej papryczki chilli bez pestek.
      • Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia.
      • Rukolę poszatkuj (nie bardzo dorbno). Możesz do tego użyć minirozdrabniacza kulowego firmy Russell Hobbs.
      • Pomidorki poprzekrajaj na połówki.
      • Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
      • Słonecznik lekko upraż na patelni bez tłuszczu i odstaw do ostygnięcia.
      • Wymieszaj dokładnie składniki sosu. Jeśli używasz świeżego chilli, posztkuj je bardzo drobno. Znów możesz użyć mikrorozdrabniacza kulowego Russell Hobbs.
      • Tortellini delikatnie wymieszaj z rukolą, pomidorkami, serem i słonecznikiem.
      • Posól i popieprz sałatkę świeżo zmieloną solą i pieprzem. Świetnie sprawdzi się tu elektryczny młynek do soli i pieprzu Russell Hobbs.
      • Całość polej sosem i jeszcze raz wymieszaj.
      Sałatka świetnie smakuje od razu po przyrządzeniu, ale również nawet dwa dni później!

      Autor przepisu: Dorota Wójcik.

      Usuń
  2. Bardzo mi miło, dziękuję za wyróżnienie :) gratuluję zwycięzcy, ten mus wygląda bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W wolnej chwili Pani przepis na nadziewane buraki wypróbujemy na pewno, potrawa wygląda bardzo apetycznie! Jeszcze raz gratulujemy i pozdrawiamy! :)

      Usuń
  3. a gdzie można znaleźć przepis na zwycięski mus ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszamy na nasz profil FB, pod zdjęciem potrawy, w komentarzach, znajduje się przepis: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=602291269826308&set=a.602283426493759.1073741826.129350047120435&type=3&theater

      Usuń