Zwycięzcą I etapu został Pan Przemysław Drwal i Jego mus pistacjowy z białą czekoladą! Wyróżnione zostały także prace: Pani Anety Wojciechowskiej (buraki nadziewane sałatką z gruszki), Pani Doroty Wójcik (sałatka tortellini bardzo kolorowe) oraz Pani Bernadety Jarnot-Maneckiej (kanapka z klopsikami i piwnym sosem). Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział w konkursie, a zwycięzcom GRATULUJEMY! Zwycięzcę i wyróżnione Panie prosimy o przesłanie na nasz adres mailowy Państwa adresów korespondencyjnych, na które zostaną wysłane nagroda główna I etapu konkursu (szatkownica Desire) oraz upominki marki Russell Hobbs, dziękujemy.
Przypominamy, że Pan Przemysław Drwal i Jego zwycięski przepis przechodzą do II etapu konkursu, gdzie będą walczyć o nagrodę główną: robot planetarny Desire, trzymamy kciuki!
Zwycięska praca I etapu, mus pistacjowy z białą czekoladą:
Wyróżnione prace:
buraki nadziewane sałatką z gruszki
buraki nadziewane sałatką z gruszki
sałatka tortellini bardzo kolorowe
kanapka z klopsikami i piwnym sosem
Przepis na tą sałatkę by się przydał :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo:
UsuńSałatka „Tortellini bardzo kolorowe”
Wspaniała przekąska na karnawałowe przyjęcia. Jest lekko orzechowa w smaku, bez ciężkich sosów, a za razem syta i dająca dużo świeżej energii na długią karnawałową zabawę!
SKŁADNIKI:
Kolorowe tortellini – 250g
Rukola – ok. 3 garści
Pomidorki cherry (im mniejsze, tym lepiej) – 200g
Ser cheddar – 100g
Ziarno słonecznika – ok.40g
Sól, pieprz
Sos:
(proporcje można zmieniac według uznania, tu tylko propozycja)
Oliwa z oliwek – 5 łyżek
Woda – 5 łyżek
Olej sezamowy – 3 łyżki
Ocet balsamiczny – 3 łyżki
Miód – 2 łyżki
Płatki chilli lub pół małej, czerwonej papryczki chilli bez pestek.
• Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia.
• Rukolę poszatkuj (nie bardzo dorbno). Możesz do tego użyć minirozdrabniacza kulowego firmy Russell Hobbs.
• Pomidorki poprzekrajaj na połówki.
• Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
• Słonecznik lekko upraż na patelni bez tłuszczu i odstaw do ostygnięcia.
• Wymieszaj dokładnie składniki sosu. Jeśli używasz świeżego chilli, posztkuj je bardzo drobno. Znów możesz użyć mikrorozdrabniacza kulowego Russell Hobbs.
• Tortellini delikatnie wymieszaj z rukolą, pomidorkami, serem i słonecznikiem.
• Posól i popieprz sałatkę świeżo zmieloną solą i pieprzem. Świetnie sprawdzi się tu elektryczny młynek do soli i pieprzu Russell Hobbs.
• Całość polej sosem i jeszcze raz wymieszaj.
Sałatka świetnie smakuje od razu po przyrządzeniu, ale również nawet dwa dni później!
Autor przepisu: Dorota Wójcik.
Bardzo mi miło, dziękuję za wyróżnienie :) gratuluję zwycięzcy, ten mus wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili Pani przepis na nadziewane buraki wypróbujemy na pewno, potrawa wygląda bardzo apetycznie! Jeszcze raz gratulujemy i pozdrawiamy! :)
Usuńa gdzie można znaleźć przepis na zwycięski mus ?
OdpowiedzUsuńZapraszamy na nasz profil FB, pod zdjęciem potrawy, w komentarzach, znajduje się przepis: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=602291269826308&set=a.602283426493759.1073741826.129350047120435&type=3&theater
Usuń