sobota, 24 listopada 2012

jajecznica z cukinią i mozzarellą


Lubimy jajecznicę, wciąż szukamy na nią nowych rozwiązań, oto jedno z nich.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1/2 cukinii, startej na grubej tarce
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 1/2 kuli mozzarelli
  • łyżka masła
  • 1/3 szklanki mleka
  • pieprz, sól
  • szczypiorek do posypania


Jajka wymieszajcie w misce z mlekiem. Na patelni rozgrzejcie masło, wrzućcie cebulę i cukinię, smażcie aż warzywa zmiękną. Zalejcie je mieszanką jajek i mleka, czekajcie aż się zetną. Na koniec dodajcie porwane kawałki mozzarelli, wymieszajcie. Posólcie, popieprzcie i posypcie szczypiorkiem. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz