piątek, 20 kwietnia 2012

zupa cebulowo-kokosowa


na przepis wpadłam w czeluściach internetu :)

potrzebujecie:

5 cebul
1 puszkę mleka kokosowego
50 dag ziemniaków
zioła (dałam świeży tymianek)
sól
pieprz
gałkę muszkatołową
oliwę
0.5l wody (zrobiłam na niej wywar warzywny, żeby zupa miała pełniejszy smak)
uprażone migdały


Cebulę zrumieńcie na oliwie. Podobnie zróbcie z surowymi ziemniakami pokrojonymi w plastry. Połączcie cebulę i ziemniaki, zalejcie wodą (wywarem), dodajcie przyprawy. Gotujcie ok. 20min, dodajcie zioła. Zalejcie mlekiem kokosowym i zmiksujcie. Posypcie migdałami. Możecie podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz