Przepis na ciasto znajdziecie tutaj. Bazą pizzy będzie przecier pomidorowy, mieszanka przypraw, czosnek i starta mozzarella. Ciasto wkładacie do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni na ok 8-10 minut. W międzyczasie posiekajcie kilka suszonych pomidorów i wymieszajcie je z rukolą dodając odrobinę oliwy z pomidorów. Gdy ciasto będzie gotowe rozsypcie na nim rukolę z pomidorami i ricottę. Jeśli akurat mam pod ręką to wzbogacam ten zestaw podsmażonymi wcześniej na maśle kurkami. Kilka luźno rzuconych kaprów również dobrze robi. Smacznego!
sobota, 24 marca 2012
pizza z rukolą i serem ricotta
Przepis na ciasto znajdziecie tutaj. Bazą pizzy będzie przecier pomidorowy, mieszanka przypraw, czosnek i starta mozzarella. Ciasto wkładacie do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni na ok 8-10 minut. W międzyczasie posiekajcie kilka suszonych pomidorów i wymieszajcie je z rukolą dodając odrobinę oliwy z pomidorów. Gdy ciasto będzie gotowe rozsypcie na nim rukolę z pomidorami i ricottę. Jeśli akurat mam pod ręką to wzbogacam ten zestaw podsmażonymi wcześniej na maśle kurkami. Kilka luźno rzuconych kaprów również dobrze robi. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńDziękujemy! :)
Usuńjak długo można trzymać ciasto w zamrażalniku?
OdpowiedzUsuńNawet do 3 mcy! Pozdrawiamy! :)
Usuń