
Prosto i szybko to w kuchni lubimy najbardziej. Takim według nas jest spaghetti w sosie białym z czosnkiem i parmezanem. Makaron, czosnek i parmezan zaliczają się do grupy produktów, które musimy mieć zawsze w domu. W innym razie miewamy bóle głowy.
Potrzebne jest:
- 250 g makaronu spaghetti
- 1/3 kostki masła
- 2 ząbki czosnku
- 150 g startego parmezanu
- sól i pieprz
- natka pietruszki (opcjonalnie)
Czosnek należy zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach i podsmażyć na maśle. Rzecz wiadoma, makaron ugotować w osolonej wodzie, al dente. Przed odcedzeniem makaronu, warto odlać trochę wody (kilka łyżek), którą dodamy do sosu, żeby był aksamitnie delikatny. Masło z czosnkiem przelać do dużej miski, dodać spaghetti, wodę, parmezan, pieprz i dobrze wymieszać. Można posypać pietruszką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza